Σχολή Πολεμικών Τεχνών στο Χαϊδάρι

logo dojo small
ποιοι ειμαστε | Ιωάννης Βερώνης
Ο δάσκαλος των δασκάλων Ιω. Βερώνης

Ξεκαθαριζοντας απο την αρχη ποιοι ειμαστε

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή το ποιοι είμαστε. Αυτό για να δείξουμε πως δεν βρεθήκαμε τυχαία στον χώρο των πολεμικών τεχνών, αλλά και να δείξουμε την συνέχεια με την γραμμή των δασκάλων μας.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας στο παλιώτερο ελληνικό ντόζο της JKA στην Αθήνα το Budokan του Γιάννη Βερώνη. Συνεχίσαμε σε αυτό του δάσκαλου Οοτάκε. Γαλουχηθήκαμε με το Ιαπωνικό καράτε. Πιστεύουμε πως επειδή το καράτε αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία, η συνεργασία με ομοσπονδίες Σότοκαν Καράτε (shotokan karate) της Ιαπωνίας που εξασκούν JKA καράτε είναι  μονόδρομος.

Κάνουμε παραδοσιακό Σότοκαν Καράτε από επιλογή και δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το σπορ καράτε. Αυτή την στιγμή είμαστε αναγνωρισμένα μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε JKA και της ΠΟΠΚ. Για το Ελληνικό τμήμα της JKA η κατάσταση είναι πλέον αδιέξοδη.

ποιοι ειμαστε | Mikio Yahara και KWF

ποιοι ειμαστε | Τέλος εξετάσεων Τορίνο 2010 με τον δάσκαλο Γιαχάρα

Για ένα χρόνο περίπου ακολουθήσαμε το SKIF. Αναλαμβάνοντας το νέο ντόζο το 2007, ξεκινήσαμε ως μέλος της KWF την Παγκόσμια ομοσπονδία του διάσημου Mikio Yahara sensei.

Αγωνιστήκαμε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων, και δώσαμε εξετάσεις για το 2ο και το 3ο Dan. Αυτό με δημόσιες εξετάσεις στην Ιταλία. Στην συνέχεια προέκυψαν θέματα επικοινωνίας με την έδρα της Ιαπωνίας αλλά και το γεγονός ότι στην Ελλάδα το κλίμα δεν επέτρεπε την πρόοδο και την ανάπτυξη σχέσεων.

Κυρίως διότι παλιοί μαθητές του Yahara sensei στην Ελλάδα είχαν δημιουργήσει κλίμα εχθρότητας με ακραίες συμπεριφορές.

Επιπλέον η οικονομική κατάσταση σιγά-σιγά χειροτέρευε.

ποιοι ειμαστε | Kagawa Masao και JKS

Στην συνέχεια ακολουθήσαμε για ένα διάστημα την επίσης παγκόσμια ομοσπονδία JKS με εκπαιδευτή τον γνώριμο από την Ιαπωνία Kagawa Masao sensei αλλά και πάλι παρουσιάστηκαν προβλήματα στον Ελληνικό χώρο.

Κάποιοι φτηνοί και θρασείς χωριάτες αυτοδιορίστηκαν δερβέναγες του Ελληνικού τμήματος και ξεκίνησαν συστηματικές καμπάνιες διαβολών και συκοφαντίας. Σαν αποτέλεσμα μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στην έδρα στο Τόκυο. Επιπλέον έγιναν αιτία να δημιουργηθούν προβλήματα και σε τρίτους.

Ταυτόχρονα όμως, από την έδρα μας ζήτησαν να συνεργαστούμε αρμονικά με τους συκοφάντες. Για το καλό της οργάνωσης. Εκεί κάπου το όλο θέμα μας ξεπέρασε. Πως μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που βάζει χέρι μέχρι και στο παγκάρι της εκκλησίας;

ποιοι ειμαστε | Μίνι σεμινάριο με τον Γ. Κόϊκε το 2007

ποιοι ειμαστε | Scott Langley και Richard Amos

ποιοι ειμαστε

Κανονίσαμε να κάνουμε σεμινάριο στην Αθήνα με τον μέχρι τότε υπεύθυνο της JKS στην Ιρλανδία και την Αγγλία Scott Langley. Σχεδόν την ίδια περίπου εποχή με μας ο Scott τιμωρήθηκε από την JKS και αποφάσισε να αποχωρήσει.

Ταυτόχρονα με το σεμινάριο με τον Scott Langley τον Μάρτιο του 2014 αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Παρόλο που ο Scott sensei δεν ήταν η αιτία εισόδου μας στην JKS, το ντότζο μας, του συμπαραστάθηκε στην αλλαγή πορείας του.

 Κατόπιν προσπάθησε να τον ακολουθήσει στην ομοσπονδία WTKO με επικεφαλής τον Richard Amos. Ο Richard sensei είναι άλλος ένας γνώριμος από το Τόκυο. Τον Richard sensei τον είχαμε συναντήσει το 1989 στο Τόκυο. Είχε κάνει μια επίδειξη εκείνη την χρονιά με τον Yahara sensei στο Budokan που άφησε εποχή.

Όμως υπήρχε οικονομική αδυναμία καταβολής της ετήσιας οικονομικής συνδρομής στην οργάνωση. Για τους ίδιους λόγους η πρόσκλησή τους σε σεμινάρια ή η συνεχής μετάβαση στο εξωτερικό ήταν αδύνατη.

ποιοι ειμαστε | Στον δρομο της JKA ξανα

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης σεμινάριο JKA . Παρά το γεγονός ότι ο Εσκομπάρ και τα τσιράκια του άρχισαν τις απειλές για να ματαιώσουν το σεμινάριο, αυτό έγινε και με αρκετή συμμετοχή. Έτσι το ντότζο αποφάσισε την πιο βατή λύση να ακολουθήσει την JKA και να ενταχτεί στο Ελληνικό τμήμα της.

Αυτό θα έδινε ευκαιρία για συχνότερη επαφή με τις ρίζες του παραδοσιακού καράτε και με αξιόπιστους δασκάλους. Είδαμε πως η επιλογή του επικεφαλής δεν ήταν η καλύτερη, όμως ακολουθήσαμε.

Όμως γύρω στο 2019 έγινε προφανές πως οι επικεφαλής του Ελλ. τμήματος της JKA δεν ενδιαφερόντουσαν τόσο για το καράτε JKA. Πέρα από τις χμ…κάπως «αλμυρές» τιμές τόσο για τα μέλη όσο και τους τρίτους υπήρξαν διάφορα θέματα.

Πρώτο ήταν η οριστική ρήξη με τον κουμπάρο μαζί με τον  οποίο η «ηγεσία» ξεκίνησε το Ελληνικό τμήμα της  JKA.

Το δεύτερο ήταν μια στροφή 180 μοιρών σχετικά με τον Εσκομπάρ. Από ορκισμένοι εχθροί γίναν φίλοι και τον λιβάνιζαν. Ο επικεφαλής του Ελλ. τμήματος και κάποιοι βοηθοί του εκβιάστηκαν / πείστηκαν να αποσύρουν μηνύσεις και να δώσουν έγγραφη βεβαίωση (κυκλοφορεί) στον Εσκομπάρ. Αυτό τους έφερε ξαφνικά αντιμέτωπους με τον κουμπάρο και όλους τους πρώην συμμάχους που είχαν ποινικό δικαστήριο κατά του ακατονόμαστου σε εξέλιξη. Επίσης τους καθιστά υπόλογους ψευδορκίας στο επικείμενο ποινικό δικαστήριο.

ποιοι ειμαστε
ποιοι ειμαστε

ποιοι ειμαστε | Νεωτερα της JKA

Godan before
Godan after
Τα 5α νταν πριν τις προγραφές και μετά τις προγραφές. Εμείς είχαμε διαγραφεί πριν από τα 4α νταν.

Ξαφνικά ο πρώην συνεργάτης τους άρχισε να αποκαλύπτει διάφορες πτυχές από την λειτουργία της οργάνωσης από το 2016 που ήσαν άγνωστες εν πολλοίς.

Από ένα σημείο και μετά έγινε σαφές πως υπήρχε σοβαρή διάσταση απόψεων στην κορυφή της οργάνωσης και στα λιγώτερο ευνοημένα μέλη. Το υποψιαζόμασταν από διάφορα σημάδια αλλά ο πρωην συνεργάτης φανέρωσε λεπτομέρειες που δεν τιμούν ούτε την έδρα στην Ιαπωνία ούτε και τους εδώ αντιπροσώπους της. Επιπλέον η μελέτη του καταστατικού της εταιρείας φανέρωσε παρατυπίες από την αρχή μέχρι το τέλος της λειτουργίας της.

Ειδικά στα οικονομικά υπήρξε διαρκής αδιαφανής διαφάνεια. Χώρια τα ανεξέλεγκτα εισπρακτικά κόλπα. Το χειρότερο είναι πως θεωρούν πως τα μέλη της ένωσης υποχρεούνται να υποστηρίξουν τον τρόπο ζωής της ηγεσίας. Μήπως υπογράψαμε χαρτί πως γίναμε σκλάβοι και δεν το ξέρουμε; Αποφεύγαμε τον Εσκομπάρ από το 2008 για να βρούμε άξιους διαδόχους του. Προσπαθήσαμε να κάνουμε οικονομικό έλεγχο για να διαπιστώσουμε τα ελλείματα που μας ανακοίνωναν κάθε φορά προφορικά, και φάγαμε πόρτα. Πλέον η παραμονή σε οργάνωση ανεντίμων ήταν χωρίς νόημα. Εξ αρχής η δημιουργία της ένωσης είχε εισπρακτικό σκοπό στα μυαλά των επικεφαλής βάζοντας την προώθηση του καράτε JKA στο περιθώριο.

Γενικώς μια σειρά από ομοϊδεάτες ή άτομα με κοινά συμφέροντα έχουν συνασπιστεί γύρω από την «ηγεσία» που φροντίζει να εξαφανίζει τους διαφωνούντες. Η Ιαπωνία έχει ενημερωθεί από το 2020 αλλά είναι πιθανόν να μας πουν πως πρέπει να τα βρούμε. Όμως κάποια πράγματα είναι πολύ χοντρά για να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά γιατί όλοι έχουμε υποχρεώσεις και δεν ζούμε για να στηρίζουμε τις οικονομικές επιλογές τρίτων. 

Η δε διαδικασία στην επίσημη ιστοσελίδα θυμίζει λίγο τα Σοβιετικά καμώματα εποχής Στάλιν με τους αντιφρονούντες. Ένας-ένας οι αντιφρονούντες με την συνδιασμένη διαδικτυακή δράση των κουμπάρων εξαφανίζονται.

ποιοι ειμαστε | Θετικη εξελιξη στην ΕΛΟΚ;

Τέλος παρά τα προβλήματα λόγω πανδημίας (;) υπήρξε θετική εξέλιξη στην ΕΛΟΚ. Υπήρξε αλλαγή διοίκησης και λόγω της πτώσης των αχυρανθρώπων του ακατονόμαστου, ο σύλλογος ξεκίνησε την διαδικασία ένταξής του στην ΕΛΟΚ.
Ταυτόχρονα δόθηκε δυνατότητα ιεραρχικής κατάταξης σε όλους. Άδικο, καθώς όλοι οι συνεργοί του ακατονόμαστου όλα αυτά τα χρόνια είχαν κάθε δυνατότητα να εξεταστούν και να ανέβουν ιεραρχικά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που ήταν υπό διωγμό. Παρόλο που δεν ελπίζαμε σε κάτι φοβερό (το καλύτερο, μέχρι αναγνώριση του 4ου DAN για το οποίο εξεταστήκαμε δημόσια την 21-04-19) μας δόθηκε το 5ο DAN ΕΛΟΚ. Αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι την προηγούμενη η ΕΛΟΚ δεν μας αναγνώριζε ούτε το 1ο DAN ΕΟΕΚ ούτε το 1ο DAN FFKAMA ήταν θετικό.

Τελικά όμως προέκυψε ότι η εξέλιξη στην ΕΛΟΚ ήταν πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη.  Τον Εσκομπάρ αντικατέστησαν πολλοί Εσκομπάρ. Αντί της απονομής δικαιοσύνης για την πειθαρχική δίωξη όλων όσων ήταν συνεργοί στις κομπίνες του ακατονόμαστου, αυτοί προάχθηκαν και επανήλθαν στις θέσεις. Δηλαδή κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα που απασχολεί  όλους όσους ασχολούνται με το καράτε είτε εντός ή εκτός Ομοσπονδίας: Τώρα τι κάνουμε;

Το κάρμα δεν έχει μενού. Σου προσφέρει αυτό που αξίζεις.
ποιοι ειμαστε | Karma-Quotes
Ανώνυμος
Karma Bitch