Σχολή Πολεμικών Τεχνών στο Χαϊδάρι

logo dojo small

συχνες ερωτησεις και απαντησεις

Μας ρωτάτε και σας απαντάμε

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες από τις συχνες ερωτησεις και απαντησεις σχετικά με το καράτε αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ανατρέξτε σε όλες τις συχνες ερωτησεις και απαντησεις για να βρείτε την απάντηση για την ερώτηση που σας απασχολεί. Αν η ερώτησή σας δεν έγινε ποτέ ρωτήστε μας για να σας απαντήσουμε.

Στην συνέχεια θα προσθέσουμε και την δική σας ερώτηση στις συχνες ερωτησεις και απαντησεις ώστε να υπάρχει και να βοηθήσει και άλλους.

Φυσικά και μπορείτε! Το μόνο που ζητάμε είναι να εμφανιστείτε περίπου 10 λεπτά πριν το πρώτο σας μάθημα, να παρουσιαστείτε στον εκπαιδευτή, και να του εκθέσετε, εάν έχετε οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό που μπορεί να επηρεάσει την προπόνησή σας. Από εκεί και μετά τα πράγματα είναι απλά. Παρακαλούμε δείτε τη σελίδα μας για την ακριβή τοποθεσία. Ακόμη ελέγξτε το πρόγραμμα για να βρείτε την ώρα που σας αντιστοιχεί.

Κανονικά προπονούμαστε με “dogi” (μια ειδική φόρμα προπόνησης), αλλά για το πρώτο μάθημα σας θα σας συμβουλεύαμε να εμφανιστείτε φορώντας κάποια άνετα φαρδιά ρούχα, και να είστε προετοιμασμένοι να προπονηθείτε ξυπόλυτοι.

Σίγουρα όχι! Έχουμε μαθητές στη σχολή από όλες τις ηλικίες, και το καράτε προσφέρει πολλές προκλήσεις που απευθύνονται σε ώριμους μαθητές. Ο sensei Funakoshi (ο ιδρυτής του στυλ καράτε μας) έκανε προπόνηση ακόμα και όταν είχε φτάσει την ηλικία των 86 ετών.

Συνήθως παίρνουμε παιδιά που είναι ήδη σε επαφή με την εκπαίδευση κάποιου τύπου ξεκινώντας από την ηλικία των 5. Για την ασφάλεια όλων των μαθητών μας κάθε παιδί χρειάζεται ένα βαθμό μυϊκού συντονισμού (εννοείται ότι το καράτε, θα συμβάλει στη βελτίωση του με την πάροδο του χρόνου). Η απλή δοκιμή είναι «μπορεί το παιδί σας να υπακούσει σε εντολές και να κάνει κάποιες κινήσεις παιχνιδιού, ὀπως πλάθω κουλουράκια;». Αν ναι, τότε θα πρέπει να είναι εντάξει για να ξεκινήσει καράτε.

συχνες ερωτησεις και απαντησεις για την προπονηση

συχνες ερωτησεις και απαντησεις

Προς το παρόν κρατάμε τις ηλικίες χωρισμένες. Μελλοντικά μπορεί να έχουμε ένα-δύο ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα, τα οποία να επιτρέπουν στα παιδιά και τους ενήλικες να προπονηθούν από κοινού.

Προς το παρόν έχουμε προπόνηση τρεις φορές κάθε εβδομάδα (δείτε τη σελίδα των προπονήσεων μας για λεπτομέρειες). Αν παραστεί η ανάγκη μπορεί οι προπονήσεις να ευξηθούν στις πέντε ή και έξη.

Είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί για να προπονηθείτε. Αν βρίσκεστε για επίσκεψη στο Χαϊδάρι, μπορείτε να έρθετε για μια-δυο προπονήσεις ή και περισσότερο. Αν έχετε οποιεσδήποτε ειδικές απαιτήσεις, παρακαλούμε επιτρέψτε στον εκπαιδευτή να ξέρει πριν το μάθημα.

Το καράτε δεν έχει να κάνει τόσο με σπασίματα, αν και εμείς κατά καιρούς μπορεί να σπάμε σανίδια στην τάξη. Τα σπασίματα είναι μια λανθασμένη αντίληψη που καλλιεργήθηκε για συγκεκριμμένους λόγους. Εμείς το κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την τεχνική μας. Είναι καλύτερα να ρωτήσετε το εκπαιδευτή σας πριν αρχίσετε την προσπάθεια να σπάτε πράγματα (αν το κάνετε λάθος μπορεί να σας βλάψει).

συχνες ερωτησεις και απαντησεις για την επαφη

Για κάποια στυλ Καράτε (ενδεχόμενα και σχολές) είναι σίγουρα, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που κάνουμε. Ασκούμαστε σε καταστάσεις με απόλυτο έλεγχο, αν και μπορεί να προκύψει κάποτε μόνο ελαφριά επαφή. Θέλουμε να χαίρεστε την προπόνησή σας και να έρχεστε τακτικά. Είναι παραπάνω από σίγουρο πως αν γυρνάτε στο σπίτι γεμάτος μώλωπες, μελανιές και πρηξίματα μετά από κάθε προπόνηση δεν θα σας βλέπουμε συχνά.

Κινδυνεύετε πιο πολύ αν παίζετε κάποιο ομαδικό άθλημα. Ο τραυματισμός είναι σπάνιο φαινόμενο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν πρέπει να τραυματισθείτε, καθώς ο δάσκαλός σας θα σας βάλει μόνο σε καταστάσεις που θα είστε σχετικά άνετα και σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Αρχικά 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά, έως ότου έχετε κάνει μερικές εξετάσεις ιεραρχίας.

Το Καράτε περιέχει πολλά στοιχεία αυτοάμυνας, και θα βελτιώσει την δυνατότητα αυτοπροστασίας σας. Πρώτα απ΄όλα όμως θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Τι ακριβώς θα μπορέσετε να κάνετε εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που προπονήστε και την ψυχική σας ηρεμία. Πάντως χρειάζεται κάποιος χρόνος για να μπορέσει κάποιος που κάνει καράτε να είναι σε θέση να αμυνθεί σε κάποια επίθεση.

Στο Καράτε υπάρχουν πολλά επίπεδα και αυτά χωρίζονται σε βαθμίδες δάσκαλων (Dan) και μαθητών (kyu). Οι χρωματιστές ζώνες που χρησιμοποιούνται για τη διάκριση μεταξύ των βαθμίδων kyu, ενώ οι βαθμίδες Dan φορούν όλες μαύρη ζώνη. Η πρώτη βαθμολόγηση σας θα είναι για το 10ο kyu και από εκεί και μετά οι βαθμοί kyu μετράνε προς τα κάτω, έτσι ώστε η υψηλότερη βαθμίδα kyu να είναι το 1ο kyu, μετά την οποία θα είστε έτοιμοι να πάτε για τη μαύρη ζώνη σας (ή 1ο Dan). Οι βαθμοί Dan στη συνέχεια αυξάνονται έτσι ώστε μετά το 1ο Dan η επόμενη βαθμίδα σας να είναι το 2ο Νταν, στη συνέχεια, 3ο νταν και ούτω καθεξής.

αλλες συχνες ερωτησεις και απαντησεις

Αυτή είναι μια δύσκολη απάντηση και δεν μπορούμε να απαντήσουμε για λογαριασμό σας. Καθένας μας είναι διαφορετικός και αυτό που αρέσει στον ένα είναι απεχθές για τον άλλο. Θα συνιστούσαμε να κάνετε ένα-δυο δοκιμαστικά με τις δραστηριότητές μας και μετά να αποφασίσετε.

Κάτω από ισχυρούς στρατηγούς δεν υπάρχουν αδύναμοι στρατιώτες
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Tsutomu Ohshima
Japanese master of Shotokan karate

δελτιο δοκιμαστικου μαθηματοσ