Τοπίο με ομίχλη από την Κίνα

Άλλες δραστηριότητες ηπιότερης εκμάθησης

Δραστηριότητες πέρα από τα τετριμμένα για ενήλικες

Πέρα από τις αυστηρά πολεμικές τέχνες στο Yuukikan dojo συχνά εξασκούμε και Άλλες δραστηριότητες. Αυτό διότι υπάρχουν ενήλικοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για πολεμική τέχνη αλλά δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα. Είναι αλήθεια πως μεγαλώνοντας το σώμα μας ζορίζεται με την προσπάθεια καθώς γίνεται πιο δύσκαμπτο και οι ανάσες μικραίνουν. Όμως υπάρχουν και άλλες ηπιότερες δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν σοβαρή εναλλακτική ακόμη και για τους ασκούμενους. Δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό ή μειωτικό στην εξάσκησή τους ενώ συχνά αποτελούν και ένα αποτελεσματικό αντίδοτο σε πολλά μοντέρνα προβλήματα.

Άλλες δραστηριότητες |Το Makko-ho είναι σημαντική ΄άσκηση για την απαλλαγή από πολλα προβλήματα υγείας.
Οι διατάσεις του Μάκκο-χο συνοπτικά

Άλλες δραστηριότητες - Μακκο-χο

Ανήκει στις άλλες δραστηριότητες μας. Αφορά την ενδυνάμωση των μυών και την ανακούφιση από πόνο στις αρθρώσεις. Είναι ένα σύστημα διατάσεων που βοηθούν το άτομο να μείνει σε φόρμα, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά, και να ηρεμήσει (χαλάρωση).

Ευνοεί την ευλυγησία των μυών και ανακουφίζει από πόνο στις αρθρώσεις. Σχεδιασμένο για την ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης. Προωθεί τη σωστή αναπνοή (με τους πνεύμονες και το διάφραγμα). Διαγείρει την ενέργεια των μεσημβρινών. []

Άλλες δραστηριότητες
Ταιτσι στο ύπαιθρο, Λος Αντζελες στις Η.Π.Α.

Άλλες δραστηριότητες - Ταϊτσί

Δυο λόγια για το Ταϊτσί

Το Tάι τσι (taiji), σύντομο για το Tάι τσι’τσουάν ή Tάι τσι τσουάν (pinyin: tàijíquán; 太极拳), είναι μια εσωτερική Κινεζική πολεμική τέχνη που ασκείται τόσο για την αυτοάμυνα όσο και για οφέλη για την υγεία.

Ο όρος Tάι τσι αναφέρεται σε μια φιλοσοφία των δυνάμεων του γιν και του γιανγκ, που σχετίζονται με τις κινήσεις. […]

Άλλες δραστηριότητες |Ένα γκρουπ γυναικών εξασκείται υπαίθρια στο Qi-gong
Γκρουπ στην Νέα Υόρκη κάνει Τσιγκονγκ

Άλλες δραστηριότητες - Τσιγκόνγκ

Τι είναι το Τσιγκονγκ (Qigong);

Το Tάι τσι (taiji), σύντομο για το Tάι τσι’τσουάν ή Tάι τσι τσουάν (pinyin: tàijíquán; 太极拳), είναι μια εσωτερική Κινεζική πολεμική τέχνη που ασκείται τόσο για την αυτοάμυνα όσο και για οφέλη για την υγεία.

Ο όρος Tάι τσι αναφέρεται σε μια φιλοσοφία των δυνάμεων του γιν και του γιανγκ, που σχετίζονται με τις κινήσεις. []

Άλλες δραστηριότητες περιστασιακα εξασκουμενες | όπλα της Οκινάβα.Τόνφα, Κάμα, Σάί και Έκου οπλα του Κομπούντο
Ταιτσι στο ύπαιθρο, Λος Αντζελες στις Η.Π.Α.

Άλλες δραστηριότητες - Κομπούντο

Κομπούντο ο δρόμος των όπλων-εργαλείων

Κομπούντο της Οκινάουα είναι ένας Ιαπωνικός όρος που μπορεί να μεταφραστεί ως “παλιός στρατιωτικός δρόμος της Οκινάουα”. Είναι ένας γενικός όρος που επινοήθηκε στον εικοστό αιώνα.

Το Κομπούντο της Οκινάουα αφορά τα οπλικά συστήματα των πολεμικών τεχνών της Οκινάουα. Τα συστήματα αυτά μπορεί να έχουν […]

Άλλες δραστηριότητες |Γνωριμία με το σιάτσου μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών Shiatsu KohoAnma
Φωτογραφία εποχής με θεραπευτή Σιάτσου στην Ιαπωνία

Άλλες δραστηριότητες - Σιάτσου

Shiatsu η θεραπευτική επαφή

Το σιάτσου είναι μια φυσική θεραπεία που υποστηρίζει και ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματός να θεραπεύεται και να ισορροπει μόνο του. Επενεργεί σε ολόκληρο το άτομο, όχι μόνο στο φυσικό σώμα, αλλά και στην ψυχολογική, συναισθηματική και πνευματική πτυχή της ύπαρξης. []

μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων | Ασκήσεις ενδυνάμωσης χωρίς όργανα
Μια σειρά από ασκήσεις ενδυνάμωσης

Άλλες δραστηριότητες - Ενδυνάμωση

Μέθοδοι πέρα από τα κλασσικά βάρη

Μια δοκιμασμένη μέθοδος η οποία αναφέρεται στην προετοιμασία των αθλουμένων στις πολεμικές τέχνες. Περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις για την τόνωση και την αναζωογόνηση των μυών αλλά και του σώματος, όσο και ασκήσεις ευλιγισίας.

Ανάλογα με το επίπεδο του ασκουμένου γίνεται προσαρμογή για την μεγιστοποίηση των ωφελειών. Γίνεται χρήση του βάρους του σώματος αλλά και κάποιων οργάνων. […]