Μποντιντάρμα Μια Σύντομη ιστορία | Ποιος ήταν;
Μποντιντάρμα Μια Σύντομη ιστορία. Σύμφωνα με το μύθο, ήταν ο Ινδός βουδδιστής μοναχός Μποντιντάρμα (Bodhidharma) που πρέπει να ευχαριστήσουμε για την εισαγωγή τόσο του Κουνγκ Φου όσο και του βουδδισμού Ζεν στην Κίνα. Ο Μποντιντάρμα λοιπόν, στα κινέζικα Putidamo, στα ιαπωνικά Daruma, (άκμασε τον 6ο αιώνα π.Χ.), ήταν βουδιστής μοναχός που, σύμφωνα με την παράδοση, πιστώνεται με την ίδρυση του κλάδου Ζεν του βουδισμού Μαχαγιάνα. Οι αφηγήσεις για τη ζωή του Μποντιντάρμα είναι σε μεγάλο βαθμό θρυλικές και οι ιστορικές πηγές είναι πρακτικά ανύπαρκτες.Μποντιντάρμα Μια Σύντομη ιστορία | το έργο του
Ήταν αυτός που εισήγαγε αυτή τη θρησκευτική σέκτα στο Βασίλειο της Μέσης Οδού τον 6ο αιώνα π.Χ., ταξιδεύοντας πρώτα από τη νότια Ινδία έως την Καντόνα. Ήταν δική του η σχολή σκέψης που απέριψε την μεγαλοπρέπεια και την λεπτομέρεια σε μεγάλο μέρος του κινεζικού βουδδισμού υπέρ μιας προφορικής παράδοσης που διαδόθηκε από τον Βούδα και που τονίζει τη σημασία του απλού καθιστού διαλογισμού.Αυτός ήταν ο τρόπος, τελικά, που ο Siddhartha (Σιντάρτα), ο ιστορικός Βούδας είχε επιτύχει την φώτιση.Μποντιντάρμα Μια Σύντομη ιστορία | Η διδασκαλία του
Αποσύρθηκε στο ναό Shao-lin-ssu. Ήταν εδώ που μπήκε σε μια σπηλιά για να κάνει διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που ακολούθησαν, μας λένε, κάθισε ακίνητος μπροστά στον πέτρινο τοίχο στη σπηλιά του. Η συγκέντρωσή του ήταν τόσο μεγάλη που τα πόδια του ατρόφησαν και έκοψε τα βλέφαρά του για να τον βοηθήσει να μείνει ξύπνιος. Όταν τελικά εξήλθε από την απομόνωσή του και άρχισε να διδάσκει τους άλλους, απογοητεύτηκε από την έλλειψη της σωματικής τους δύναμης. Απλά δεν ήταν σε θέση να αντέξουν τις πολλές ώρες διαλογισμού που τους ζήτησε.Ο Μποντιντάρμα ήταν αποφασισμένος να βοηθήσει τους μαθητές του να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν στις θρησκευτικές αναζητήσεις τους. Όπως διηγείται η ιστορία, εισήγαγε διάφορες σωματικές ασκήσεις, βασισμένες στις κινήσεις των ζώων, που έγιναν τα θεμέλια του κινεζικού Κουνγκ Φου.

Ενώ η ιστορικότητα αυτών των διηγήσεων είναι αμφισβητήσιμη, η ιστορία μεταφέρει ένα σημαντικό μάθημα. Από την αρχή, υπήρξε μια στενή σχέση μεταξύ των πολεμικών τεχνών της Ασίας και του βουδισμού Ζεν.


Μποντιντάρμα Μια Σύντομη ιστορία | Ναός Σαολίν
Η μετάφραση του κειμένου ήταν επίπονη εργασία, καθώς έπρεπε να γίνει με το χέρι. Ως αποτέλεσμα, αυτό που θα έβλεπε ο Μποντιντάρμα κατά την άφιξή του ήταν οι μοναχοί Σαολίν να περνούν πολλές ώρες σκυμμένοι πάνω από τα γραφεία, γεγονός που θα επηρέαζε αρνητικά τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Για να το καταπολεμήσει αυτό, τους δίδαξε ασκήσεις που αποσκοπούσαν στη βελτίωση της εσωτερικής και εξωτερικής δύναμης, τις οποίες άντλησε από τις πρακτικές της hatha και της raja yoga από την πατρίδα του, την Ινδία. Οι διδασκαλίες του βασίζονταν στην κίνηση δεκαοκτώ ζώων, συμπεριλαμβανομένων της τίγρης, του ελαφιού, του φιδιού και της λεοπάρδαλης.
Αν και δεν ήταν αυστηρά μιλώντας τεχνικές πολεμικών τεχνών εκείνη την εποχή, πολλοί μοναχοί πιθανόν να γνώριζαν πώς να παλεύουν λόγω των κινδύνων από τα άγρια ζώα στις απομακρυσμένες περιοχές που έτειναν να χτίζονται οι ναοί. Οι δρόμοι για τους μοναχούς που ταξίδευαν, όπως ο Τα Μο και οι σύγχρονοί του, ήταν επίσης επικίνδυνοι και η προστασία από τους ληστές θα ήταν απαραίτητη, είτε από εκπαιδευμένους σωματοφύλακες είτε από την ικανότητα να πολεμούν οι ίδιοι.
Ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, οι μοναχοί Σαολίν ανακάτεψαν τεχνικές μάχης με τις κινήσεις που δίδαξε ο Μποντίνταρμα, οι οποίες εξελίχθηκαν στις πολεμικές τέχνες της σύγχρονης Κίνας. Αν και αυτά τα στυλ μάχης ποικίλλουν ευρέως, τα περισσότερα έχουν τουλάχιστον κάποια σύνδεση στην καταγωγή τους με το ναό Σαολίν και έχουν γίνει γνωστά συλλογικά ως Κουνγκ Φου.