16 °C Athens, GR
24/09/2022

Η χρονιά 2019 έρχεται με σειρά νέων μαθημάτων

Εικόνα από προπόνηση στο μποξ.

Ο ερχομός του Άι Βασίλη πρόκειται να μας φέρει δώρα στο Yuukikan Dojo. Η χρονιά 2019 έρχεται με σειρά νέων μαθημάτων που έχουν σκοπό να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα γκάμα των παραδοσιακών τεχνών μας.

Καθώς αντιλαμβανόμαστε πως το ενδιαφέρον του κοινού φαίνεται να έχει μετατοπιστεί στα πιο μοντέρνα αθλήματα αφήνοντας κατά μέρος τα πιο παραδοσιακά σαν παλιομοδίτικα προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με την εποχή μας.

Η νέα σαιζόν (ήδη έχει ξεκινήσει με παλιούς μαθητές του δάσκαλου) προγραμματίστηκε να ξεκινήσει
 αμέσως μετά τις γιορτές. Εγγραφές θα ξεκινήσουν με την ανακοίνωση των τμημάτων και των ωραρίων τους. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την προπόνηση.

Τα νέα τμήματα είναι:

Φωτογραφία γυναίκας που δίνει γροθιά

Αυτοάμυνα μόνο για γυναίκες

Μια ειδικά σχεδιασμένη αυτοάμυνα που εκμεταλλεύεται τις γνώσεις της ανατομίας ώστε να μπορεί η αμυνόμενη να είναι αποτελεσματική απέναντι σε δυνατότερο και φυσικά νεώτερο αντίπαλο. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Για καλύτερη αντίληψη του περιεχομένου της σύντομα θα ανακοινωθεί ενημερωτικό δωρεάν σεμινάριο.

KUROSHIKOKU(黒規則)

Μια εκδοχή εξτρήμ για αναμετρήσεις χωρίς κανόνες σε μάχες εκ του συστάδην. Από την στιγμή που μια τέχνη διδάσκεται με κανόνες με σκοπό την συμμετοχή σε αγώνες κατά κάποιο τρόπο καταστρατηγεί την ελευθερία του αγωνιζόμενου στερώντας του κάποιες δυνατότητες άμυνας. Εννοείται πως ο σκοπός είναι να αποφευχθεί σοβαρός τραυματισμός. Εδώ «όλα» επιτρέπονται.  Απευθύνεται σε άνδρες αλλά και γυναίκες που θέλουν να ελέγξουν τα όριά τους.

Στυγμιότυπο δύο Ασιατών αθλητών από αγώνα κικ μπόξ σε ρινγκ.

Κικ Μποξ

Το Κικ μπόξ είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του φυσικά απ την ταϊλανδέζικη πυγμαχία.

Η προέλευση του είναι απ’ την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

Εικόνα με δύο άνδρες που παλεύουν στο έδαφος

ΜΜΑ

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (Αγγλικά: mixed martial arts, συντομογραφία: M.M.A.) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής (full contact) που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος.

Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το μάι τάι, βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.

Οι ρίζες των σύγχρονων μεικτών πολεμικών τεχνών μπορούν να εντοπιστούν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του Παγκράτιου όπως όμως και σε διάφορα ανάμεικτα αγωνιστικά στυλ που έλαβαν χώρα σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Φωτογραφία ενός ζυγαριούν γαντιών μποξ.

Πυγμαχία

  Η πυγμαχία, κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του.

Ωστόσο δεν χάνουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της σχολής μας και τις απαιτήσεις της παράδοσης. Αυτό αναγκαστικά μας υποχρεώνει σε επιλογή των μαθητών ώστε η στροφή να μην αλλάξει στο παραμικρό τις απαιτήσεις μας στη συμπεριφορά των μαθητών. Θέλουμε να είμαστε παραδοσιακά μοντέρνοι.

Λεπτομέρειες

Στο οικονομικό η σταθερή προσήλωσή μας σε προσιτές για όλα τα βαλάντια τιμές σε δύσκολους καιρούς δεν πιστεύουμε πως θα  είναι πρόβλημα. Αυτό παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε χώρο που τον πληρώνουμε, ακριβώς για να μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι στην πορεία μας.

Επιπλέον, στόχος μας είναι η διάπλαση χαρακτήρων μέσα από τις διδαχές μας έτσι ώστε τα μαθήματά μας να προσφέρουν υπηρεσία στην κοινότητα χωρίς να την επιβαρύνουν ή να της δημιουργούν βλάβη. 

Άλλωστε στα δέκα τόσα χρόνια που υπάρχουμε σαν σχολή δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα με τους μαθητές μας.

Ο δάσκαλος

Υπεύθυνος διδασκαλίας για την νέα σειρά είναι ο Γιώργος Αναγνώστης ελεύθερος επαγγελματίας. Τυγχάνει πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΕΟΠΤ και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα μαχητικά αθλήματα για τουλάχιστο 30 χρόνια. Χαίρει εκτίμησης στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων και είναι γενικότερα γνωστός.

Ένα ακόμη στοιχείο του ήθους του είναι ότι οι γνώσεις του δεν τον εμποδίζουν να είναι ταυτόχρονα μαθητής καράτε στο Yuukikan Dojo για πάνω από ένα χρόνο και αυτή την εποχή προετοιμάζεται για τις εξετάσεις της μαύρης ζώνης πράγμα που δεν κατάφερε να κάνει μερικές δεκαετίες νωρίτερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα είτε παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις μας στο facebook, την ιστοσελίδα μας ή περνώντας κάποιο απόγευμα μετά τις 17:00 από το Yuukikan Dojo. Μπορείτε ακόμη να μας τηλεφωνείτε στο 2105920-653 ή το 69438690371.

Related articles

ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλος Σεμιναρίου στην Ελευσίνα 29-04-2018

Τέλος Σεμιναρίου JKA

Το Σεμινάριο της JKA WF Hellas Ξεκίνημα Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο επίσημο και αμιγώς Ελληνικό Σεμινάριο της JKA WF Hellas την Κυριακή […]

Φωτό τέλους σεμιναρίου JKA WF HELLAS 22-24-06-2018 στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Gasshuku 22-24-6-2018 JKA WF HELLAS

Άλλη μια επιτυχία της JKA WF HELLAS Το τεχνικό σεμινάριο – gasshuku Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο – gasshuku (合宿 = συστέγαση) […]

Leave a Reply