Areski OUZROUT

Σεμινάριο YuukikanDojo με Areski Ouzrout

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Areski Ouzrout

Ο Areski OUZROUT για τον εαυτό του.

7ο dan καράτε της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καράτε, είναι κάτοχος του 2ου βαθμού BEES (Κρατικό Πιστοποιητικό Αθλητικού παιδαγωγού (BEES)). Έχει πάθος με το καράτε για πάνω από 46 χρόνια και ασχολείται επίσης με τη Systema.
Έχει περισσότερα από 26 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, κυρίως ως επικεφαλής της Ecole des Cadres της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Διδάσκει στα κλαμπ της Meudon και της Asnières σε όλα τα ακροατήρια (παιδιά και ενήλικες).
Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, καθώς και πολυάριθμων άρθρων στο ιστολόγιό του www.karate-france.com και σε διάφορα εξειδικευμένα περιοδικά.

Areski OUZROUT

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Areski Ouzrout

Πρέπει να ήταν Νοέμβριος του 1990. Είχα ξαναγυρίσει στα παλιά λημέρια μου στην Γαλλία μετά από μερικούς μήνες παραμονής στην Γερμανία. Αυτοί με τους οποίους έκανα προπονήσεις στο παρελθόν δεν με κάλυπταν πλέον σε γνωσιακό επίπεδο αλλά γίνονταν συχνά αντιπαθητικοί λόγω συμπεριφοράς.

Ρωτώντας μου συνέστησαν ένα κλαμπ στις Βανσέν που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Αϊκιντόκα Κ. Τισσιέ. Οι δάσκαλοι Π. Μπερτιέ (Pierre Berthier) και Ζ. Λ. Μορέλ (Jean-Louis Morel) ήσαν οι ίδιοι μαθητές του μεγάλου Ζ. Π. Λαβοράτο (Jean Pierre Lavorato), μαθητή και βοηθού του δάσκαλου Τάϊτζι Κάσε. Ο Areski τότε ήταν 2ο Νταν και όπως και πολλοί άλλοι στο κλαμπ είχε αξιοσημείωτο επίπεδο στο καράτε του, χωρίς να έχει περάσει από την Ιαπωνία.  Στην συνέχεια ο καθένας είχε την δική του ζωή και χαθήκαμε.

Ξαναρχίζοντας την διδασκαλία προσπαθούσα να βρω τρόπο να έλθω σε επαφή με όλους αυτούς. Το μόνο που κατάφερα ήταν να βρώ τον Areski στο ΦΒ και σιγά σιγά η ιδέα του σεμινάριου άρχισε να εξελίσσεται. Θεωρώ πως έχει  τόσα πολλά να μας πει. Άλλωστε στο σύντομο βιογραφικό του δίνει και το στίγμα του ως επικεφαλής της σχολής των στελεχών του Γαλλικού καράτε. Με άλλα λόγια είναι επιφορτισμένος να αναμορφώνει και να διδάσκει ανθρώπους που ήδη εκπαιδεύουν στο Γαλλικό καράτε.

Βεβαίως όπως έχει πει και ο αείμνηστος Τσαρούχης, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Και τυχαίνει να έχουμε υπ’όψιν πολλούς ξερόλες που δεν έχουν ανάγκη να μάθουν τίποτα και από κανέναν.

Areski OUZROUT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Areski Ouzrout

[…Ο Areski Ouzrout, 7ο dan, είναι Εκπαιδευτής των εκπαιδευτών της FFKarate και προσφέρει το τελευταίο του βιβλίο «Καράτε, μια νέα προσέγγιση», Budo Editions. Ως ερευνητής, θέτει στον εαυτό του το ερώτημα της πιο σημαντικής μετάδοσης και προσφέρει στους αναγνώστες το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας, την οποία θεωρεί κατά μία έννοια συλλογική. Πρέπει να το δείτε.

Ως σύμβολο του μέλλοντός του, ήταν στα βιβλία που ανακάλυψε για πρώτη φορά το καράτε ως νεαρός. «Μου άρεσαν πολλά πράγματα, αλλά το καράτε με προσέλκυσε λόγω της “άλλης” διάστασης. Ήταν σαν ένα τηλεφώνημα». Μια επίσκεψη στο κλαμπ της γειτονιάς του, στη συνέχεια μια επίσκεψη στη Vincennes για να ανακαλύψει τον Jean-Pierre Lavorato και να καταλάβει ότι αυτό που έψαχνε ήταν εκεί. Τον επόμενο χρόνο, ο Jean-Pierre Lavorato έφυγε για τον Νότο και ο Areski Ouzrout ακολούθησε με τον ίδιο ενθουσιασμό τις διδασκαλίες του Pierre Berthier και του Jean-Louis Morel. Στη συνέχεια, εν ευθέτω χρόνω, είναι το πέρασμα από την εκπαίδευση στην διδασκαλία. «Για να πω την αλήθεια, δεν ένιωθα πραγματικά την ανάγκη να το κάνω εκείνη τη στιγμή, αλλά το έκανα για να συνοδεύσω έναν συνάδελφο, λέγοντας στον εαυτό μου ότι θα ήταν καλό να βγω για λίγο από το κλαμπ, για να εμβαθύνω σε αυτά που είχα μάθει. Τελικά, μου άρεσε πολύ η εμπειρία αυτή, η οποία έγινε απαραίτητη στην καριέρα μου. Σε ένα ντότζο, η σχέση είναι αναγκαστικά πιο κάθετη. Σε αυτές τις εκπαιδεύσεις, βασικά, ο καθένας φέρνει κάτι, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για τις ερωτήσεις του. Είναι πολύ πιο οριζόντια και νομίζω ότι είναι η μόνη στιγμή που μοιραζόμαστε τόσα πολλά σε μια πολεμική πρακτική. Αν το καλοσκεφτείτε, δεν υπάρχουν πολλές άλλες εμπειρίες που να προσφέρουν κάτι τέτοιο, ούτε στα σεμινάρια ούτε στους διαγωνισμούς. Στη σχολή των στελεχών, όλοι έχουν λόγο και όσον αφορά εμένα, αυτό με έκανε να αναπτυχθώ»….] Από την ιστοσελίδα της Γαλλικής Ομοσπονδίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ Areski Ouzrout

Αγαπητοί φίλοι,

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο του συλλόγου μας 22-23 Οκτωβρίου με τον Areski Ouzrout, 7 Dan FFK, είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την 30/09 στο ηλ. ταχυδρομείο που αναγράφεται στο πόστερ και η κράτηση της θέσης σας και η ημέρα/ ημέρες που θέλετε να παρακολουθήσετε.
Για να γίνει ουσιαστική η κράτησή σας μετά το μήνυμά σας θα σας αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα αριθμός λογαριασμού για να εμβάσετε το ποσό της συμμετοχής σας μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου. Χωρίς έμβασμα δεν υφίσταται κράτηση.

Επειδή ήδη καθυστερήσαμε, όσοι ενδιαφέρονται, ας κάνουν γρήγορα !!!

Μετά τη λήξη των διαδικτυακών εγγραφών υπάρχει και η εναλλακτική λύση των επιτόπιων εγγραφών, αν υπάρχουν θέσεις με μια προσαύξηση στην τιμή του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλα τα επίπεδα συμμετεχόντων και θα διδαχθεί σε μια μη ανταγωνιστική ατμόσφαιρα. Θα υπάρχει ένα σύντομο διάλειμμα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου την Κυριακή, γι’ αυτό παρακαλείστε να φέρετε το δικό σας γεύμα ή σνακ, εάν χρειάζεται.

YUUKIKAN DOJO

Areski OUZROUT