συντομη ιστορια της σχολης

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο της Ιταλίας.  Ο αρχιεκπαιδευτής μας και ιδιαίτερα διάσημος  στον κόσμο του παγκόσμιου Καράτε sensei ΓΙΑΧΑΡΑ Μικίο 8 νταν ήταν καταιγιστικός.Στο σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο της Ιταλίας παρευρέθησαν 130 άτομα. Οι περισσότεροι έρχονταν κυρίως από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες όπως την Γερμανία, Σερβία, Μάλτα, Ρωσία, Ελλάδα.Σο Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν και μικρές ζώνες κάλυψε βασικές τεχνικές αλλά και προχωρημένη ύλη όπως τα κάτα Bassai-Dai, Jion, Unsu.Στο σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο είχε σαν κεντρικό του θέμα την μέθοδο Γιαχάρα. Αυτή συνίσταται από 3 διαφορετικές αρχές που είναι: η χρήση της σύσπασης και της εκτόνωσης των μυών και των αρθρώσεων των χεριών και των ποδιών. Η Μεγάλη συστορφή της μέσης για να δημιουργήσει ενέργεια, καθώς και η χρήση της περιστροφής, ώστε να μετατρέψουν το σώμα σε όπλο.Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα από αυτό του δασκάλου που ενώ την προηγούμενη μέρα έδειχνε σχεδόν εύθραυστος από το πολύωρο ταξίδι του με το αεροπλάνο ξαφνικά μέσα στο Dojo μεταμορφώθηκε παρά τα 63 του χρόνια.

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο | Φίλοι από τα παλιά

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο | Nadia, Cristina and Mikio
Οι παλιοί «αντίζηλοι» ξανασυναντιούνται μετά 35 χρόνια. Νάντια Φερλούγκα, Μικίο Γιαχάρα, Κριστίνα Ρισσόνε κρατούν μια κοινή τους φωτογραφία μετά από τους αγώνες στο Λος Άντζελες, 1975.
Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους 2 φιγούρες του παγκόσμιου Καράτε, πρώην μέλη της Εθνικής Ιταλίας του Καράτε και παλιές γνώριμες του δασκάλου από το Λος Άντζελες αλλά τους άλλους παγκόσμιους αγώνες του παραδοσιακού Καράτε, η Νάντια Φερλούγκα και η Κριστίνα Ρισσόνε.Στο τέλος του σεμιναρίου η Κριστίνα έπλεξε το εγκώμιο του δασκάλου λέγοντας ότι το Καράτε του σήμερα ήταν πολύ πιο ώριμο από αυτό που έκανε πριν 35 χρόνια.

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο | Προαγωγικές εξετάσεις ιεραρχίας

Μετά το τεχνικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεκπαιδευτή μας, διεθνή δάσκαλο Γιαχάρα Μικίο, στην κωμόπολη Almese (του Τορίνο) στις 6 Ιουνίου 2010, έλαβαν χώρα υπό την ηγεσία του προαγωγικές εξετάσεις ιεραρχίας.

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο | Λόγια

«Το Καράτε δεν έχει φιλοσοφία. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παράδοση του Καράτε ήρθε από τον Βουδδισμό και ότι το Καράτε έχει σχέση με το απόλυτο, το διάστημα και το σύμπαν, αλλά δεν πιστεύω σε αυτό. Η φιλοσοφία μου είναι να βγάλω εκτός μάχης τον αντίπαλό μου, λόγω της χρήσης μίας μόνο τεχνικής. Ένα τελειωτικό χτύπημα!»- Mikio Yahara(πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιάπωνας, γνωστός για την ολική επικράτησή του μόνος επί 34 τοπικών γκάνγκστερ (yakuza), εξουδετερώνοντας κακοποιό με όπλο, και εμφάνιση μετά για έναν αγώνα με μια πληγή από μαχαίρι).

Σεμινάριο Γιαχάρα στο Τορίνο | Κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολούθησαν εξετάσεις κύου και νταν. Η φωτό που ακολουθεί λήφθηκε στο τέλος του Σεμιναρίου Γιαχάρα στο Τορίνο.
Torino2010
Αναμνηστική μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Έχουν επιτύχει στις εξετάσεις (στη φωτογραφία οι επιτυχόντες με τον Γιαχάρα Μικίο σενσεϊ ενώ φωτογραφίζεται και ο οικοδεσπότης Ρομπέρτο Ρικομάνιο):
  • – Cristian Allais (Takushoku Almese) προήχθη σε καφέ ζώνη 2ο kyu
  • – Riccomagno Rossana (Takushoku Almese) προήχθη σε καφέ ζώνη, 2ο Kyu
  • – Garolini Valter (Takushoku Almese) προήχθη σε πρώτο Dan μαύρη ζώνη
  • – David Zacheo (AIKS Μιλάνο) προώθησε προς τη δεύτερη Dan μαύρη ζώνη
  • – Jason Caruana, KWF Μάλτα προήχθη σε μαύρη ζώνη τρίτο Dan
  • – Μουρούτσος Κώστας, KWF Ελλάδα, προήχθη σε μαύρη ζώνη τρίτο Dan και εκπαιδευτή D
  • – Alex Chichvarin, KWF Ρωσία, που προάγεται στην μαύρη ζώνη πέμπτο Dan
Συγχαρητήρια σε όλους!

Το σήμα κατατεθέν του δάσκαλου Γιαχάρα, το κάτα Unsu.

Leave a Comment