Καλωσορίσατε στη σελίδα «Γιατί εμάς;» Επιτρέψτε μας να σας αναδείξουμε όλους τους λόγους για τους οποίους, εσείς είτε ως γονείς ενδιαφερόμενοι ή υποψήφιοι μαθητές αλλά και ως πελάτες, έχετε σοβαρούς λόγους για να επιλέξετε τη σχολή μας στο Χαϊδάρι.

Γιατί εμάς;

Γιατί εμάς;

Καλωσορίσατε στη σελίδα «Γιατί εμάς;»! Ας σας παρουσιάσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε τη σχολή μας στο Χαϊδάρι, είτε είστε γονείς, υποψήφιοι μαθητές ή πελάτες. Ο επικεφαλής της σχολής μας, δάσκαλος Κώστας Μουρούτσος, είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος εκπαιδευτής με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά αφοσίωση στο καράτε.

Στη σχολή μας, δίνουμε έμφαση στην παραδοσιακή διδασκαλία του καράτε και του ζουζίτσου, προσφέροντας ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον εκμάθησης. Οι εγκαταστάσεις μας είναι ευρύχωρες και καλά εξοπλισμένες για την πλήρη αξιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα και να κλείσετε τη θέση σας για ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Ο δάσκαλος Μουρούτσος ξεκίνησε το καράτε σε μια εποχή που στην Αθήνα ακολουθούσαν αυστηρά το ιαπωνικό πρωτόκολλο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αυτοάμυνα. Η επιθυμία του να εμβαθύνει στο παραδοσιακό καράτε τον οδήγησε να αναζητήσει γνώσεις στη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπου και εκπαιδεύτηκε στην τέχνη αυτή.

Ο διακαής πόθος για την ολοκληρωτική αφοσίωση στο ιδεώδες του τον έκανε να παραμείνει για 2 συνεχόμενα έτη στο Τόκυο ώστε να καταφέρει να πάρει το πρώτο νταν (πιστοποίηση μαύρης ζώνης) από την έδρα της JKA. Αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είχε ήδη το πρώτο νταν από την Γαλλική Ομοσπονδία Καράτε αφού τότε η κατοικία του ήταν το Παρίσι. 

Έτσι, η πολύπλευρη εκπαίδευσή του, ακαδημαϊκή και αθλητική και η διδακτική εμπειρία του αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας μας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πάνω από δυο δεκαετίες παραμονής στο εξωτερικό δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα να διδάξει καράτε. Προσπάθησε απλά να βρεί ένα χώρο να προπονείται ο ίδιος όπως είχε μάθει. Εκεί διαπίστωσε ένα πρόβλημα.

παραδοσιακό καράτε

Γιατί εμάς; | Το πρόβλημα του καράτε στην Ελλάδα

Έγινε φανερό πως κάτι είχε αλλάξει. Είχε γίνει αλλαγή πορείας του Ελληνικού καράτε. Η επιλογή (καθαρά εμπορική) της σύμπλευσης με την «λεγόμενη παγκόσμια» Ομοσπονδία (για την ακρίβεια υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 2 παγκόσμιες Ομοσπονδίες του ιδίου βεληνεκούς) υποχρέωσε το Ελληνικό καράτε σε αλλαγή πορείας. Υποχρέωσε και το  Σότοκαν  σε αλλαγή πελατολογείου και έδωσε έμφαση στην γρήγορη παραγωγή αθλητών χωρίς όμως τεχνικά εφόδια. Από την άλλη ο εφυσηχασμός των δασκάλων που έχοντας κατακτήσει κάποια νίκη ή εθνικό μετάλλιο έπεσαν στην παγίδα του «τα ξέρω όλα».

Το αποτέλεσμα ήταν κατακόρυφη πτώση των τεχνικών σταθερών. Παρά το γεγονός ότι η προπόνηση στο παραδοσιακό είναι κοινή και ενιαία το αθλητικό καράτε έκανε διαχωρισμό μεταξύ κάτα και κούμιτε. Εν τούτοις το θεμέλιο και των δύο είναι η βασική τεχνική. 

Οι νέοι αθλητές χωρίς βασική τεχνική μαθαίνουν κούμιτε χωρίς πραγματική επαφή και έλεγχο χτυπημάτων. Οι αθλητές των κάτα μαθαίνουν μια χορογραφία χωρίς μια ρεαλιστική προοπτική. Όλα αυτά έχουν σκοτώσει την ουσία του καράτε. Ωστόσο το Καράτε χωρίς κιμέ είναι απλά…χορός. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος που στο μεταξύ ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και αναπτύχθηκαν μια σειρά από άγνωστες ως εξωτικές πολεμικές τέχνες που μεταξύ άλλων εμφανίζονται και σαν πανάκεια για την αυτοάμυνα. Επιπλέον η εμπορική προσέγγιση της διδασκαλίας του καράτε ως μέσο βιοπορισμού των δασκάλων, πράγμα που από μόνο του, για τα ελληνικά δεδομένα είναι ουτοπία.

Τέλος με την λογική του ξερόλα η Ελληνική ομοσπονδία φρόντισε να ξεκόψει από την πηγή της τέχνης που εκ των πραγμάτων εξακολουθεί να είναι το Ιαπωνικό καράτε. Το καράτε χωρίς την Ιαπωνία στο τεχνικό κομμάτι είναι μάταιο. Δέντρο χωρίς ρίζες απλά μαραίνεται.

Γιατί εμάς; | Η αναπάντεχη συνέχεια

Ξαφνικά ο δάσκαλος προσκλήθηκε να διδάξει στο ίδιο ντόζο που μαθήτευσε και ο ίδιος όσο ζούσε στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης της σχολής αναγνώρισε (;) τις ικανότητες του δασκάλου και τον διόρισε δάσκαλο στην σχολή του. 

Ο ιδιοκτήτης της σχολής τότε έτυχε να είναι μέλος του ΔΣ της κρατικής ομοσπονδίας αλλά και πρόεδρος Ελλ. τμήματος Ιαπωνικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής πασίγνωστο Ιάπωνα δάσκαλο. Για τους δικούς του λόγους έτυχε να έχει κόντρες όχι μόνο με την κρατική ομοσπονδία αλλά και με το ελληνικό τμήμα της Ιαπωνικής ομοσπονδίας. 

Δεν ήταν δύσκολο βλέποντας, εκείνη την περίοδο, τις συμπεριφορές όλων να καταλάβει καλύτερα τα προβλήματα του Ελλ. καράτε αλλά και τις νοοτροπίες των ανθρώπων του καράτε. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ήλθε σε σύγκρουση με τον σχολάρχη και έκτοτε έμεινε μόνος του και μόνος του πορεύτηκε. Από την άλλη υπήρχε και υπάρχει θέμα με την αναγνώριση της δράσης του στο εξωτερικό πράγμα που του στερεί την αναγνώριση της κρατικής Ομοσπονδίας.

Γιατί εμάς; | Καράτε και «Εσκομπάρ»

Για πολλά χρόνια και μέχρι το 2021 τις τύχες του Ελληνικού καράτε διαφέντευε ο «Εσκομπάρ» ο οποίος χωρίς να φαίνεται ή να υπογράφει πουθενά ο ίδιος ήταν ο απόλυτος δικτάτορας της κρατικής Ομοσπονδίας Καράτε. Βιτρίνα είχε μια σειρά αχυρανθρώπους που παρίσταναν τις διοικήσεις ενώ είχε σταθερή διαπλοκή με την ΓΓΑ και πολιτικές κλίκες. 

Είχε φτάσει μέχρι του σημείου να κατοχυρώσει την λέξη «καράτε» στο ΥΠΑΝ οπότε όποιος επιχειρούσε οτιδήποτε αναφέροντας την λέξη καράτε του έστελνε την αστυνομία και την εφορία για έλεγχο. 

Βαρύνεται για κακουργηματικές ενέργειες που κρύφτηκαν όμως κάτω από το χαλί. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε πως υπήρξε κάποια συμφωνία.  Κάτι σαν «μείνε μακρυά και δεν θα σε ενοχλήσουμε. Εμφανήσου και θα πάμε σε δίκη». 

Επιπλέον είχε μια σειρά «συνεργάτες» που φρόντιζαν να τον ενημερώνουν για εκεί που δεν έφτανε το μάτι του.  Εντελώς συμπτωματικά ένας από τους καλύτερους συνεργάτες του «Εσκομπάρ» και ειδική περίπτωση «δασκάλου» βρίσκεται σε όμορο δήμο. 

Από το 2021 και μετά παρά την απομάκρυνση του «Εσκομπάρ» η κατάσταση στο Ελλ. καράτε, απλά, έγινε ακόμα χειρότερη.

Γιατί Εμάς; Μετά από αγώνες στην Νέα Μάκρη

Γιατί εμάς; | Στέκοντας όρθιοι στην πρόκληση

Το Yuukikan Dojo ιδρύθηκε στα τέλη του 2007. Παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε από την αρχή να έχουμε στήριξη και τεχνική κάλυψη από Ιαπωνική ομοσπονδία η εμβέλεια του συλλόγου υπήρξε μηδαμινή. Δεν πουλήσαμε ζώνες ή μετάλλια. Από την άλλη ελλείψει συμμαχιών αλλά και της κρατικής πιστοποίησης είμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε χαμηλό προφίλ. 

Από το 2008 είχε γίνει προφανές πως χωρίς υποταγή στο σάπιο σύστημα δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσει κάτι. Από την άλλη η απόλυτη εμπορευματοποίηση των πάντων, η υποταγή του καράτε στις άσχετες τεχνικές νόρμες της παγκόσμιας, και η έλλειψη της βασικής τεχνικής ήταν το σήμα κατατεθέν του σπορ καράτε.

Γιατί εμάς; |Τα πέτρινα χρόνια

 

Το 2014 επιχειρήσαμε να πάρουμε την κρατική πιστοποίηση αλλά σε κάθε βήμα βρήκαμε αξεπέραστα εμπόδια. Φυσικά, πέρα από το γεγονός πως η όλη διαδικασία της σχολής προπονητών εκτός από τραγελαφική ήταν και αντισυνταγματική. Στην συνέχεια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε κάναμε νέο σύλλογο, ενώ στην προσπάθεια να βρεθεί κατάλληλος χώρος για το ντόζο έγιναν 3 αλλεπάλληλες μετακομίσεις. 

Το 2019 πήραμε την κρατική πιστοποίηση εκπαιδευτή για το σπορ του ζίου ζίτσου. Ακόμη, τις πιστοποιήσεις από την Ομοσπονδία Παραδοσιακού καράτε. Καποια στιγμή το 2021 ο υπουργός αλλά και η παγκόσμια έρριξαν τον «Εσκομπάρ» και ανέλαβε νέα Διοίκηση. 

Ύστερα από λίγους μήνες η κρατική ομοσπονδία μας έδωσε αντί χρηματικού αντιτίμου το 5ο νταν αναγνωρίζοντας την ύπαρξή μας ουσιαστικά. Μας έδωσε αυτό που μας είχε αρνηθεί το 2014 παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλη της. Μαζί μας επωφελήθηκαν ανεξαιρέτως και όλοι οι ενεργοί συνεργάτες του «Εσκομπάρ» και τσίμπησαν μεγαλύτερα νταν παρά τις διαβεβαιώσεις για απονομή δικαιοσύνης. 

Στην συνέχεια έγινε φανερό πως η κρατική Ομοσπονδία δεν είχε διάθεση να αλλάξει ρότα αλλά συνέχιζε την πολιτική του «Εσκομπάρ» με περισσότερους «Εσκομπάρ». Οπότε σταματήσαμε να ασχολούμαστε και επικεντρωθήκαμε σε αυτό που κάναμε πάντα δηλαδή το παραδοσιακό καράτε και στην συνέχεια ανακαλύψαμε και το παραδοσιακό ζουζίτσου. Είμαστε παραδοσιακοί και σε όσους αρέσουμε.

Γιατί Εμάς; Με τον δάσκαλο Γιαχάρα το 2023 στο Τορίνο

Γιατί εμάς; | Τι καταφέραμε;

Η σχολή δημιουργήθηκε με το όραμα του Ιαπωνικού καράτε στο μυαλό του δασκάλου. Δηλαδή στην δημιουργία ενός χώρου όπου οι μαθητές πέρα από την ανάπτυξη της δεξιοτεχνίας στο καράτε να ενταχθούν σε μια κοινότητα αμοιβαίου σεβασμού, αλληλεπίδρασης και αυτοβελτίωσης.

Μέσα από χρόνια ανιδιοτελούς αφοσίωσης και προσπάθειας καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη του ατόμου σε όλες τις πτυχές του: σωματική, ψυχική και πνευματική. Οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες καράτε και ζουζίτσου αποτελούν τον πυρήνα της εκπαίδευσής μας.

Σ αυτήν την πορεία μας, έχουμε πετύχει πολλά επιτεύγματα. Το σημαντικότερο από αυτά είναι οι μαθητές μας, που έχουν αναπτύξει εντυπωσιακές τεχνικές δεξιότητες και έχουν κατακτήσει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται πλέον ορατά καθώς η σχολή έβγαλε πλέον τις δικές της μαύρες ζώνες από μαθητές αμιγώς δικούς της. Πέρισυ (2023), η σχολή και ο δάσκαλος ζήτησαν και έγιναν οι εθνικοί συντονιστές (Ελλάδα) για την Παγκόσμια Ομοσπονδία καράτε KWF του θρυλικού δάσκαλου Μικίο Γιαχάρα.

Ακόμη σε επαφή με τον πλέον υψηλόβαθμο δάσκαλο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καράτε Ζ.Π. Λαβορατό διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανοικτό σεμινάριο μαζί του, τα οποία από εσωτερική υπόθεση αρχίζουν να γίνονται γνωστά και δημοφιλή.

Στη σχολή μας, η προσωπική ανάπτυξη είναι πάντα στο επίκεντρο, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πάθος και αφοσίωση για την εξέλιξη και την ευημερία κάθε μαθητή μας. Οι εκπαιδευτές είναι εξειδικευμένοι και διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για να σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα της πορείας σας. Διαθέτουμε έναν ευρύχωρο και καλά εξοπλισμένο χώρο για την πρακτική εξάσκηση. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των μαθητών μας. Έτσι, μπορείτε να ασκηθείτε με άνεση και να επωφεληθείτε πλήρως από την εκπαίδευσή σας.

Τέλος, η τοποθεσία μας είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη και με ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης. Βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στην οδό Ακρίτα 18 .

Γιατί εμάς; | Τι  θα ακολουθήσει στη σχολή καράτε Yuukikan dojo;

  1. Κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προπονητικού  προγράμματος: Φανταστείτε μια σχολή που δεν προσφέρει απλώς μαθήματα καράτε, αλλά παρέχει επίσης προγράμματα κατάρτισης για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων αυτοάμυνας.
  2. Δημιουργία μιας κοινότητας που ενώνει: Οραματιστείτε ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές δημιουργούν φιλίες και αλληλεγγύη μέσα από την κοινή τους αγάπη για το καράτε και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στις πολεμικές τέχνες.
  3. Επίτευξη υψηλών επιδόσεων: Οραματιστείτε την επίτευξη σημαντικών επιτευγμάτων στην καθημερινή ζωή αλλά και αγώνες, καθώς η σχολή δίνει έμφαση στην τεχνική, την απόδοση και την εγρήγορση.
  4. Διεύρυνση του πεδίου επιρροής: Φανταστείτε τη σχολή να επεκτείνεται σε νέες περιοχές και κοινότητες, προσφέροντας σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του καράτε και των πολεμικών τεχνών.
Scroll to Top