Προπόνηση Ζίου Ζϊτσου στο ύπαιθρο κάπου στην Ασία.

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά | Προοίμιο

Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και εμείς θέλουμε την γνωριμία του Ζουζίτσου σε παιδιά. Ο σύλλογός μας επειδή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο θεωρεί πως η αποταμίευση έρχεται μετά την αγωγή. Κατά συνέπεια έχει πάγια πολιτική ανοικτής πόρτας για το κοινό. Για την απόδειξη αυτής της μακροχρόνιας αφιλοκερδούς πρακτικής  στην αρχή της σχολικής χρονιάς προσφέρει δωρεάν σειρά μαθημάτων για γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά. Η πρόκλησή μας, με διάρκεια 1 εβδομάδας, θα προσφέρει δωρεάν μαθήματα. Σκοπός μας είναι η γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά από 6 ως και 12 χρονών.

Στις 2-3 αυτές προπονητικές συνεδρίες τα παιδιά θα έχουν ευκαιρία να διασκεδάσουν αθλούμενα. Ταυτόχρονα να πάρουν μια σύντομη γεύση από την πολεμική τέχνη-αυτοάμυνα του ΖουΖίτσου. Μετά το πέρας της εβδομάδας δοκιμών όσοι αποφασίσουν να γίνουν μέλη του συλλόγου θα προχωρήσουν στην διαδικασία της εγγραφής. Οι υπόλοιποι χωρίς την παραμικρή υποχρέωση μπορούν να σταματήσουν.

Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν κρίνεται απαραίτητο η διασφάλιση της θέσης. Κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω ιστοσελίδας η ΦΒ για κράτηση. Τα δοκιμαστικά μαθήματα για το νέο τμήμα θα ξεκινήσουν από Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 17:00. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάνετε κράτηση τώρα τώρα τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο, τον δάσκαλο,  ανατρέξτε στις ανάλογες ενότητες στον κόμβο μας.

Παράλληλα λειτουργούν και άλλα τμήματα με ήδη υπάρχοντες μαθητές. Λειτουργεί επίσης τμήμα καράτε αλλά και ΖουΖίτσου-Αυτοάμυνας και για ενήλικες. Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά μας. Σας περιμένουμε να βαδίσουμε μαζί το δρόμο των πολεμικών τεχνών.

δραστηριότητες της σχολής πολεμικών τεχνών | Παλιώτερο σεμινάριο ΖίουΖίτσου στο Σ.Ε.Φ..

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά | Παρουσίαση

Η εξάσκηση στο Ζίου Ζίτσου (καράτε, τζούντο) γίνεται στην αίθουσα που ονομάζεται ντόζο και επάνω σε στρώματα που λέγονται τατάμι. Σήμερα όλα αυτά είναι από πολυουρεθάνη αλλά στο παρελθόν ήταν από συραμένα άχυρα ρυζιού. Ο ρόλος του τατάμι είναι να ελαχιστοποιήσει τους κραδασμούς των πτώσεων και ή επιφάνεια δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ανώμαλη ούτε πολύ λεία. Η εξάσκηση στο Ζίου Ζίτσου (και τζούντο) γίνεται με ένδυμα που λέγεται τζουντόγκι. Είναι ένα παντελόνι και ένα σακάκι από χοντρό βαμβάκι και το σακάκι συγκρατείται στην μέση από μια ζώνη.

Πάνω στο τατάμι δεν περπατάμε με τα παπούτσια αλλά με τα πόδια γυμνά και βγαίνοντας από το τατάμι περπατάμε με σαγιονάρες που λέγονται ζόορι.

Βγάζουμε όλα τα μεταλικά αντικείμενα από πάνω μας (βραχιόλια, δακτυλίδια, σταυρούς, σκουλαρίκια κλπ.) Τα κορίτσια φοράνε ένα μπλουζάκι μέσα απ’ το τζουντόγκι, δένουνε τα μαλλιά τους, κόβουνε κοντά τα νύχια τους. Δεν περπατάμε με παπούτσια στο τατάμι, και ξυπόλυτοι στο πάτωμα. Ο λόγος είναι ότι, θα μεταφέρουμε πάνω στο τατάμι, όλα τα μικρόβια που έφεραν τα παπούτσια μας από έξω στο πάτωμα. Γι’αυτό το σκοπό έχουμε τις σαγιονάρες.

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά | Είμαστε έτοιμοι για το μάθημα

Έχοντας κάνει όλα αυτά είμαστε έτοιμοι για το μάθημα. Δεν χρειάζεται ΠΑΝΙΚΟΣ υπάρχουν πάντα οι μεγαλύτερες ζώνες για να καθοδηγήσουν. Προτού ανέβουμε στο τατάμι χαιρετάμε, στην αρχή φαίνεται περίεργο στην συνέχεια γίνεται συνήθεια. Αν τύχει και το ξεχάσουμε δεν χάθηκε ο κόσμος με τον καιρό θα το θυμόμαστε. Στην συνέχεια μπαίνουμε στην γραμμή οι μεγαλύτερες ζώνες στα αριστερά και οι πιο ανοιχτόχρωμες ζώνες δεξιά.

Με τα παραγγέλματα του πρώτου στην σειρά χαιρετάμε το δάσκαλο και μετά χαιρετιόμαστε μεταξύ μας. Η προπόνηση ξεκινά με το ζέσταμα. Δεν χρειάζεστε να ζοριστήτε ιδιαίτερα στην αρχή και κυρίως αν δεν έχετε ξανακάνει σπορ στην ζωή σας. Βρίσκεστε όχι να κερδίσετε στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά για να μάθετε διασκεδάζοντας.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος παρακολουθήστε τους άλλους πως κάνουν και κάνετε ανάλογα. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε ζητήστε εξηγήσεις, ο δάσκαλος βρίσκεται γι’αυτό. Πάρτε το χρόνο σας προσπαθείστε χωρίς να φοβάστε και κυρίως μην ζορίζεστε και μην αφήνετε κανένα να σας ζορίσει.

Στο τέλος του μαθήματος ξαναμπαίνουμε πάλι στην γραμμή όπως στο ξεκίνημα χαιρετάμε το δάσκαλο χαιρετιόμαστε μεταξύ μας και το μάθημα τελειώνει. Φεύγωντας μην ξεχάσετε να πάρετε όλα τα πράγματά σας.

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά | Ωφέλη

Οι παλιοί μαθητές ήδη διαθέτουν μια καλή γνώση του αντικειμένου και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι αρετές της ενασχόλησής τους. Αυτό ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της πολεμικής τέχνης (Budo karate-shotokan ή ΖουΖίτσου). Έχουν σταθερή στάση, εστίαση στην τεχνική, γνώση της διδαχθείσας ύλης, πειθαρχημένη συμπεριφορά, κοινωνικότητα, φιλική διάθεση, προσήλωση σε στόχους. Το μελλοντικό δυναμικό του συλλόγου για αθλητικές συναντήσεις. Τα τμήματα σύντομα δεν θα μπορούν να δεχτούν νέα μέλη. Γι’αυτό λοιπόν προλάβετε. Τηλεφωνήστε μας σήμερα για να κλείσετε την θέση σας για τη γνωριμία του ΖουΖίτσου στα παιδιά.

γνωριμία του ΖουΖίτσου σε παιδιά.