μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων

μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων

Παρουσιάζουμε συνοπτικά τα  μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων με την επωνυμία Yuukikan Dojo που εδρεύει στο Χαϊδάρι.

Η Σχολή μας είναι το καταλληλότερο μέρος για να φέρετε σε επαφή το παιδί σας με τις πολεμικές τέχνες. Οι αρχές που διέπουν τις πολεμικές τέχνες και ειδικότερα το καράτε μας είναι το Dojo Kun.

  • Επιδιώξτε την τελειότητα του χαρακτήρα.
  • Να είστε ειλικρινείς.
  • Καλιεργήστε τον δρόμο της προσπάθειας.
  • Σεβαστείτε τους άλλους.
  • Αναπτύξτε τον αυτοέλεγχο.

Έχοντας αυτούς τους ηθικούς κανόνες κατά νου, προσαρμόζουμε την διδασκαλία μας. Σκοπός μας δεν είναι να φτιάξουμε τους μελλοντικούς νταήδες. Είναι αλήθεια πως οι πολεμικές Τέχνες διαπλάθουν χαρακτήρες, δίνουν κίνητρα και διδάσκουν ζωή, και γυμνάζουν τα παιδιά. Γνωρίζουμε τόσο από τις μελέτες όσο και από την εμπειρία μας πως τα ωφέλη των παιδιών από την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες δεν περιορίζονται στην φυσική κατάσταση μόνο.

Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες βοηθά την αυτοσυγκέντρωση, την υπομονή και την αποφασιστικότητα του παιδιού σας. Κυρίως όμως θα τονώσει, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους γύρω του, την αυτοπεποίθησή του. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας.

Καλύτερη συγκέντρωση, ψυχική ηρεμία αφού το βοηθά να αποδεσμεύσει την συσσωρευμένη ενέργεια και ένταση. Τέλος θα διδαχτεί ανάλογα με την ηλικία στοιχειώδη αυτοάμυνα οπότε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει καθημερινές προκλήσεις από συμμαθητές, νταήδες, κλπ. σε ένα κόσμο με διαρκώς αυξανόμενους κινδύνους.

Συνεπώς η μύηση των παιδιών στις πολεμικές τέχνες έχει να τους προσφέρει μια σειρά από σημαντικές δεξιότητες που θα το συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή του. Αυτό καθιστά την σχολή μας ως την καλύτερη επιλογή σας.

μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων

Shotokan ΚΑΡΑΤΕ

Το Shotokan (松濤館 Shōtōkan) είναι ένα δυναμικό, αναερόβιο στυλ καράτε, που εφαρμόζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Το στυλ πήρε το όνομά του από το πρώτο επίσημο ντότζο που χτίστηκε στην Οκινάουα από τον ιδρυτή του, τον Γκιτσίν Φουνακόσι (1868-1957) και τον γιο του Γκίγκο (Γιοσιτάκα) Φουνακόσι (1906-1945) το 1936. Το ντότζο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια συμμαχικού βομβαρδισμού το 1945.

Η λέξη “Shotokan” είναι κατασκευασμένη από μια ποιητική ιδέα που αναφέρεται στις κυματοειδείς εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις πευκοβελόνες καθώς τις φυσάει το αεράκι. Το Shoto ήταν το ψευδώνυμο του Gichin Funakoshi, ενώ το kan σημαίνει “σπίτι” ή “αίθουσα”.

Το καράτε στηρίζεται σε 3 πυλώνες που είναι τα KIHON (Βασικές τεχνικές) τα KATA (Φόρμες ή μοτίβα κινήσεων) και το KUMITE (Σπάρινγκ ή μάχη).

Το καράτε είναι το πιο δημοφιλές από τα μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων Yuukikan dojo.

ζου-ζουτσου

Το Τζουτζούτσου ή Ζουζούτσου (ιαπωνικά: 柔術 jūjutsu), το οποίο συναντάται ακόμη και ως ζίου-ζίτσου ή ζουζίτσου (jiu-jitsu ή ju-jitsu), είναι μια οικογένεια ιαπωνικής πολεμικής τέχνης κυριολεκτικά. Οι διαφορετικοί λεκτικοί τύποι ωφείλονται στους διαφορετικούς τρόπους που οι Δυτικοί κατέγραψαν την Ιαπωνική προφορά.

Η ορθότερη φωνητική απόδοση στα Ελληνικά είναι μάλλον ζουζούτσου. Η λέξη αποτελείται από 2 ιδεογράμματα.

Το πρώτο 柔 (Τζου) σημαίνει: -(1) μαλακότητα, απαλότητα, ηπιότητα, ευγένεια, τρυφερότητα, πλαδαρότητα, χαλαρότητα, μαλθακότητα -(2) τρυφερότητα, ηπιότητα, ευγένεια, αβρότητα

Το δεύτερο 術 (Ζουτσου) σημαίνει : -(1) τέχνη; τεχνική, μέθοδος, τρόπος -(2) μέσο, τρόπος, μέθοδος, μέσα -(3) παραπλανητικός, παγίδα, κόλπο, μυστικό

Αρχικά δεν περιείχε κτυπήματα, καθώς είχε αποδειχθεί ότι αυτά είναι άχρηστα όταν ο αντίπαλος φορά πανοπλία. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία περί τον 15ο αιώνα και οι τεχνικές του είχαν επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, με ρίψεις, κλειδώματα και εξαρθρώσεις.

To Ζουζούτσου είναι δημοφιλές στα μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων Yuukikan dojo.
 
μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων
μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων | Ο δάσκαλος Ανδριόπουλος σε εξήγηση της τεχνικής του σεμιναρίου WJJF της 17 Σεπτεμβρίου 2017

goshin jutsu (αυτοαμυνα)

Ο όρος Goshin, είναι Ιαπωνικός και μεταφράζεται στα Αγγλικά σαν Self Defense δλδ Αυτοάμυνα.

Η «αυτοάμυνα» μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Στο Yuukikan Dojo πιστεύουμε ακράδαντα στην προληπτική δράση και όχι στην αντίδραση σε μια επίθεση. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να εκτονώνουμε μια διαφωνία ή μια τεταμένη κατάσταση, παρά να χρειάζεται να καταφύγουμε σε σωματική δράση για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όταν η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Ο Δάσκαλος Gichin Funakoshi, ο πατέρας του Shotokan Karate τόνισε αυτό το σημείο πάνω απ’ όλα.

Η λέξη καράτε σημαίνει “άδειο χέρι”. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα θεμελιώδες ελάττωμα στη χρήση των όπλων για αυτοάμυνα: θα είστε ευάλωτοι όταν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση όπου δεν έχετε το όπλο σας. Ένας ειδικευμένος τεχνίτης δεν στηρίζεται στα όπλα και μπορεί ακόμη και να αφαιρέσει το όπλο του αντιπάλου και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του. Με την εκπαίδευση, γίνεστε εσείς το όπλο.

ενδυναμωση

Μια δοκιμασμένη μέθοδος η οποία αναφέρεται στην προετοιμασία των αθλουμένων στις πολεμικές τέχνες.
Περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις για την τόνωση και την αναζωογόνηση των μυών αλλά και του σώματος, όσο και ασκήσεις ευλιγισίας. Ανάλογα με το επίπεδο του ασκουμένου γίνεται προσαρμογή για την μεγιστοποίηση των ωφελειών. Γίνεται χρήση του βάρους του σώματος αλλά και κάποιων οργάνων. Για όλες τις ηλικίες, αλλά ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους άνω των 40 ετών.

Εκ των πραγμάτων η εξάσκηση της πολεμικής τέχνης απαιτεί τόσο ένα δυνατό όσο και ελαστικό σώμα. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι σοβαρό εργαλείο εξάσκησης και αποτελεί μια δραστηριότητα που δεν γίνεται να παρακαμφθεί.

Με την εξάσκηση της αποφεύγονται οι τραυματισμοί ενώ βοηθά στην απόκτηση αλλά και διατήρηση της σωματικής υγείας και κατ’επέκταση της ψυχικής. Έχει αποδειχτεί πως η σωματική κόπωση ηρεμεί το μυαλό. Ακόμη επιβραδύνει την φυσική διαδικασία της γήρανσης και των εκφυλιστικών ασθενειών.

Είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία και είναι απαραίτητη τόσο για αθλητές όσο και μη αθλητές.

Η ενδυνάμωση είναι σημαντική στα μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων Yuukikan dojo.

μαθηματα σχολης πολεμικων τεχνων | Ασκήσεις ενδυνάμωσης χωρίς όργανα

περιστασιακα εξασκουμενες δραστηριοτητες

μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών | makkohou-Yuukikan_Dojo

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ MAKKO-HO

Ενδυνάμωση των μυών και ανακούφιση από πόνο στις αρθρώσεις.

Άλλες δραστηριότητες |Γνωριμία με το σιάτσου μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών Shiatsu KohoAnma

ΣΙAΤΣΟΥ

Το σιάτσου είναι μια φυσική θεραπεία που υποστηρίζει και ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματός να θεραπεύεται και να ισορροπεί μόνο του.

μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών

ΤΑΪΤΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΟΝΓΚ

Το Qigong είναι μια ολιστική μορφή άσκησης που περιλαμβάνει ειδικές τεχνικές αναπνοής και σώματος.

μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών

ΚΟΜΠΟΥΝΤΟ ΤΗΣ ΟΚΙΝΑΟΥΑ

Το Κομπούντο της Οκινάουα αφορά τα οπλικά συστήματα των πολεμικών τεχνών της Οκινάουα.

τελευταιεσ αναρτησεισ