Άλλες δραστηριότητες |Ένα γκρουπ γυναικών εξασκείται υπαίθρια στο Qi-gong

Η τέχνη της καλλιέργειας του Qi Gong

Το Qi Gong

Συνοπτική παρουσίαση

Το Qi Gong (Τσιγκονγκ επίσης γνωστό ως Chi Gong ή Qi Gung) μπορεί να οριστεί ως η τέχνη της καλλιέργειας του Qi, όπου ως Qi μπορεί να οριστεί το Πνεύμα, η Ενέργεια.

Πρόκειται για ένα κινεζικό σύστημα απαλών ασκήσεων, αναπνοής και διαλογισμού που αυξάνουν την παροχή θεραπευτικής ενέργειας στον οργανισμό μας – Chi ή Qi – ενισχύοντας τη συνολική ζωτικότητα, καθώς και την ανάπτυξη μιας καθαρής και ειρηνικής ψυχικής κατάστασης.

Το Qigong είναι ένας συνδυασμός αυτο-θεραπευτικής άσκησης καθώς και διαλογισμού.

Υπάρχουν δύο μεγάλα υποσύνολα του Qigong: Δυναμικό ή κινούμενο Qigong (dong gong) και Ήρεμο ή διαλογιστικό Qigong (Jing Gong).

Εντός των δύο υποσυνόλων, υπάρχουν οι τρεις κλάδοι της πρακτικής του Qigong: Ο Ιατρικός, ο Πολεμικός και ο Πνευματικός και οι τρεις ασκούνται εκ περιτροπής.

Τι προσφέρει το Qi gong:

  • Βελτιώνει τη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία
  • Μεταβάλλει το νευροχημικό προφίλ, μετριάζει τον πόνο, την κατάθλιψη και τις εθιστικές επιθυμίες
  • Αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Βελτιώνει την αντοχή σε ασθένειες και λοιμώξεις
  • Παράγει άλφα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θήτα εγκεφαλικά κύματα που μειώνουν τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή πίεση, διευκολύνοντας τη χαλάρωση, την πνευματική εστίαση
  • Συντονίζει την κυριαρχία του δεξιού / αριστερού ημισφαιρίου στον εγκέφαλο, προάγοντας τον βαθύτερο ύπνο, μειώνοντας το άγχος και τη διανοητική καθαρότητα

Συντομα θα ξεκινήσουν μαθήματα Qi gong στο Yuukikan Dojo. Περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τα ωράρια και τις ημέρες της εξάσκησης.

Leave a Comment