Άλλες δραστηριότητες |Γνωριμία με το σιάτσου μαθήματα σχολής πολεμικών τεχνών Shiatsu KohoAnma

Σχετικά με το Shiatsu

Το Shiatsu (Σιάτσου) είναι μια φυσική θεραπεία που υποστηρίζει και ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματός να θεραπεύεται και να ισορροπεί μόνο του. Επενεργεί σε ολόκληρο το άτομο, όχι μόνο στο φυσικό σώμα, αλλά και στην ψυχολογική, συναισθηματική και πνευματική πτυχή της ύπαρξης.

Το Σιάτσου ξεκίνησε στην Ιαπωνία μέσω της παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής, με επιρροές από πιο πρόσφατες Δυτικές θεραπείες. Αν και Σιάτσου σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα» στα Ιαπωνικά, στην πράξη ο ασκούμενος χρησιμοποιεί αφή, άνετη πίεση και τεχνικές χειραγώγησης για να διορθώσει τη φυσική δομή του σώματος και να εξισορροπήσει την ροή της ενέργειας. Είναι μια βαθιά χαλαρωτική εμπειρία και οι τακτικές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν από το στρες και τις ασθένειες και να διατηρήσουν την υγεία και την ευεξία.

\"Το
Οι διατάσεις του Makko-ho συνοπτικά.

Ιστορία του Σιάτσου

Το Μασάζ, μαζί με βελονισμό και την βοτανοθεραπεία, ήταν για αιώνες ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής, η οποία εισήχθη στην Ιαπωνία από ένα Βουδιστή μοναχό, τον 6ο αιώνα. Οι Ιάπωνες ανέπτυξαν και εξέλιξαν και πολλές από τις μεθόδους για να ταιριάζουν με τη δική τους φυσιολογία, την ιδιοσυγκρασία και το κλίμα. Ειδικότερα, ανέπτυξαν την χειρωνακτική θεραπευτική και τις διαγνωστικές τεχνικές, εξελίσσοντας τις ειδικές τεχνικές της κοιλιακής διάγνωσης, τη θεραπεία και το μασάζ, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Σιάτσου σήμερα.

Ωστόσο, η πρακτική του μασάζ που είναι γνωστή από το παλιό της όνομα anma (anmo ή tuina στην Κίνα) πήρε σταδιακά διαζύγιο από την ιατρική και σχετίστηκε περισσότερα με την χαλάρωση και την ευχαρίστηση. Ορισμένοι ασκούμενοι ανησυχούσαν για να διατηρήσουν το μασάζ και τις σχετικές τεχνικές ως αποδεκτή θεραπευτική τέχνη.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ένας τέτοιος ασκούμενος, ο Tamai Tempaku, ενσωμάτωσε τις νεότερες Δυτικές επιστήμες της ανατομίας και της φυσιολογίας και κλάδους όπως η φυσιοθεραπεία και η χειροπρακτική σε αρκετές παλαιότερες μεθόδους θεραπείας. Αρχικά χρησιμοποίησε τον όρο shiatsu ryoho ή τρόπος θεραπείας με πίεση των δάχτυλων και, στη συνέχεια, shiatsu ho ή μέθοδος πίεσης με τα δάχτυλα. Τώρα είναι γνωστό απλά ως Shiatsu, αναγνωρίστηκε επίσημα ως θεραπεία από την Ιαπωνική Κυβέρνηση το 1964, έτσι ώστε να ξεχωρίζει από την anma και το Δυτικό μασάζ.

Είδη Σιάτσου

Πολλοί από τους πρώτους ασκούμενους του Shiatsu ανέπτυξαν το δικό τους στυλ και ορισμένοι, όπως Tokojiro Namikoshi και ο Shizuto Masunaga, ίδρυσαν σχολες που βοήθησαν στην καθιέρωση του Shiatsu ως θεραπεία.
Σήμερα, το Σιάτσου έχει μια σειρά από διαφορετικά στυλ, φιλοσοφικές προσεγγίσεις και θεωρητικές βάσεις και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να εξελίσσουν νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία. Κάποιοι έχουν επικεντρωθεί στα σημεία βελονισμού (acupressure), ενώ άλλοι δίνουν έμφαση στην γενικότερη δουλειά στο σώμα ή κατά μήκος των ενεργειακών οδών των για να επηρεάσουν το Ki (ενέργεια) που ρέει μέσα τους. Άλλα είδη επισημαίνουν διαγνωστικά συστήματα, όπως το σύστημα των Πέντε Στοιχείων ή η μακροβιοτική προσέγγιση. Ωστόσο, όλες βασίζονται στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική.

Το Ζεν Σιάτσου

\"Zen
Ζεν – Σιάτσου

Ο Shizuto Masunaga (1925-1981) ενσωμάτωσε την εμπειρία του στο Σιάτσου στις μελέτες του της Δυτικής ψυχολογίας και της Κινεζικής ιατρικής. Επίσης, βελτίωσε τις υπάρχουσες διαγνωστικές μεθόδους.

Το εκτεταμένο σύστημα του ενσωμάτωσε ειδικές ασκήσεις, γνωστές ως Makko-ho, για να τονώσει τη ροή του Ki και ανέπτυξε μια σειρά από κατευθυντήριες αρχές για να κάνει τις τεχνικές για πιο αποτελεσματικές. Ονόμασε το σύστημά του Zen Shiatsu σύμφωνα με την απλή και άμεση προσέγγιση στην πνευματικότητα του Ζεν των Βουδιστών μοναχών της Ιαπωνίας.

Leave a Comment