Nadia, Cristina and Mikio

Η φιλοσοφία της KWF για το Καράτε

Για την KWF το Καράτε δεν είναι σπορ

Η φιλοσοφία της KWF για το Καράτε | Mikio Yahara

Η φιλοσοφία της KWF | Τι είναι το Καράτε

Η φιλοσοφία της KWF για το Καράτε είναι ότι οι ρίζες του βασίζονται στο Bujutsu.

Σε μια εποχή που το Καράτε μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε άθλημα, η KWF δεν θα σταματήσει ποτέ τη δέσμευσή της να ακολουθεί το Bujutsu Καράτε που αναπτύσσει την ικανότητα να δίνει ένα φονικό χτύπημα και να αμύνεται ή να επιτίθεται στη στιγμή. Η φιλοσοφία της KWF το ονομάζουμε ικανότητα εκτέλεσης του “Ippon Waza”.

Το επιτυγχάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους και αρχές. Σφυρηλατώντας τη βασική τεχνική ή Kihon μέσα στο Kata, στη συνέχεια προπονούμαστε για να αναπτύξουμε την τεχνική και την κίνησή μας Kihon στο απόλυτο ακρότατο σημείο. Στη συνέχεια, τελικά, όταν αυτό κατακτηθεί γίνεται μια αποτελεσματική τεχνική Kumite. Η φιλοσοφία της KWF πιστεύει ότι το Kihon, το Kata και το Kumite αποτελούν μια τριάδα στοιχείων που ενώνονται ως ένα ενιαίο σύνολο.

Η φιλοσοφία της KWF | Προφίλ YAHARA MIKIO

Ο Yahara Sensei γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1947 στο νομό Ehime. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Kokushikan, έγινε Kenshusei, ή δόκιμος επαγγελματίας εκπαιδευτής, στην Ιαπωνική Ένωση Καράτε (JKA).

Από το 1987, εγκατέλειψε την Ιαπωνική Ένωση Καράτε για να ακολουθήσει το δικό του δρόμο.

Έκανε βόλτες γύρω από τον κόσμο, μονοπωλώντας τις πρώτες θέσεις σε πολλά τουρνουά, καθιερώνοντας την φήμη ως θρύλος του καράτε. Γνωστός για την σαν λεοπάρδαλη αλλαγή της κίνησής του, τις όμορφες τεχνικές άλματος και τις προσαρμογές του, το μοναδικό του στυλ καράτε γοήτευσε τους καρατέκα σε όλο τον κόσμο.

Συνάντησε τον Yohji Yamamoto, θαυμαστή του καράτε του «φονικού χτυπήματος», και τον Απρίλιο του 2000 ίδρυσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Karatenomichi για να αναπτύξει περαιτέρω την ιδέα του για το καράτε. Η ιδέα πίσω από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Karatenomichi (KWF) είναι ότι η ουσία του καράτε είναι η τεχνική και ότι ακριβώς από εκεί ξεκινάει το καράτε.

Η φιλοσοφία της KWF και  του καράτε του βασίζεται στην πεποίθηση ότι το καράτε είναι μια τέχνη αφιερωμένη στην ανάπτυξη της τεχνικής ippon – την ικανότητα να καταφέρεις ένα και μόνο φονικό χτύπημα, και ότι το Budo βασίζεται στην ικανότητα να διακινδυνεύεις τη ζωή σου σε κλάσματα του δευτερολέπτου εκτελώντας μια επιθετική ή αμυντική τεχνική. Αγωνιζόμαστε για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι οποίοι είναι πολύ διαφορετικοί από τα είδη του αθλητικού καράτε που γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα.

Η φιλοσοφία της KWF για το καράτε
συνδρομο «Εσκομπαρ» του Ελληνικού καράτε
Πανελλήνιες 2023: Πώς στήθηκε η μεγάλη κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις αθλητικής Ομοσπονδίας για έξτρα μόρια στις εξετάσεις

Η φιλοσοφία της KWF | Τι γίνεται στην Ελλάδα

Ειδικά για την Ελλάδα που η κομπίνα και η διαπλοκή έχουν καταπιεί τα πάντα ο σαφής διαχωρισμός από όλα αυτά είναι μονόδρομος. Μετά τους γκραν-μάστερ που κερδίζουν τίτλους μόνοι τους χωρίς εξετάσεις και με αλισβερίσια ήρθαν και οι πρωταθλητές με τους ψεύτικους αγώνες. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οπότε δεν έχει νόημα αναφοράς Η φιλοσοφία της KWF.

Δεν ασχολούμαστε ούτε και μας ενδιαφέρει το σπορ καράτε το οποίο εξασκείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε. Θεωρούμε πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στην νεολαία, αλλά στον σύγχρονο άνθρωπο, εκτός φυσικά από μόρια σε όσους ενδιαφέρονται να μοριοδοτηθούν με το αζημίωτο. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ήσσονος προσπάθειας που έχει θεσμοθετηθεί από την πολιτεία και προωθείται.

Έτσι κάθε μέσο που βραχυκυκλώνει το σύνολο για την γρήγορη ανέλιξη των αετονύχηδων μπαίνει σε λειτουργία. Αυτή η πατέντα είχε στηθεί και λειτουργούσε την εποχή του «Εσκομπάρ». Ενώ η νέα διοίκηση της ΕΛΟΚ υποσχέθηκε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να βάλει στην θέση τους, τους κομπιναδόρους, στην πορεία τους αναβάθμισε και τους έβαλε πάλι στις θέσεις που είχαν επί «Εσκομπάρ.» Οπότε μην απορείτε γιατί πιάσαμε πάτο.

Πηγή τελευταίας φωτό

Η φιλοσοφία της KWF | Yuukikan Dojo

Η φιλοσοφία της KWF στο Yuukikan Dojo είναι ζωντανή. Μετά από έγκριση του Hombu Dojo της KWF, το Yuukikan Dojo επανεντάχθηκε και έχει την τιμή να είναι μέλος της KWF. Το Yuukikan Dojo ανέλαβε την ευθύνη και την αποστολή  να γίνει ο εκπρόσωπος και επικεφαλής για το Ελληνικό τμήμα της KWF.  Δύσκολος ο ρόλος αλλά ευελπιστούμε να φέρουμε σε πέρας επιτυχώς την αποστολή μας.